CORIAN

durabilitate & flexibilitate

Corian este un material foarte dens, format din piatră, adezivi și rășini. Este foarte ușor de prelucrat, datorită flexibilității când este supus la temperaturi uriașe, prin termoformare. Aspectele care influenteaza pretul mobilierului din Corian pot fi: culoarea si textura. In plus, pretul difera si in functie de complexitatea si dimensiunea generala a proiectului. Poate constitui astfel baza pieselor de mobilier receptie din diverse locatii. COMODIM este firma certificata DuPont in productia de mobilier din Corian si avem posibilitatea de a realiza si personaliza fiecare piesa in parte. 

CARACTERISTICI

Corian este un material solid, non-poros (nu absoarbe lichide sau gaze), rezistent la murdarie, aspect fără sudură ( în procesul de fabricație, îmbinările pot fi făcute aproape invizibile prin îmbinarea pieselor relevante cu propriul adeziv acrilic din două părți). După întărirea adezivului, zona este șlefuită și lustruită pentru a crea o îmbinare perfecta. Corian este foarte rezistent la zgarieturi, lovituri sau pete de orice fel, nu se exfoliază şi nu putrezeşte, este foarte uşor de curăţat şi de întreţinut.

  • Reparabil: tăieturile și zgârieturile pot fi șlefuite cu echipamente speciale..
  • Termoformabil: Flexibil atunci când este încălzit, Corian poate fi modelat și turnat în forme în general nelimitate, care pot fi utilizate în proiecte comerciale și artistice printr-un proces numit termoformare .
  • Rezistență la căldură: materialul este rezistent la căldură până la 100 °C
  • Corian nu își pierde aspectul vizual și nu se estompează mulți ani, uneori decenii.